Viikko , tai runsas viikko jos tarkkoja ollaan niin pitäisi olla auton kanssa Turussa. Siinä sitten aamuauringon (toivottavasti) paisteessa ihmettelee että minne sitä lähtisi. Itään länteen vai pohjoiseen . Taidan mennä tällä kertaa idän suuntaan ja niin pitkälle kuin suomalaisia teitä riittää. Vaikka Tuupovaaraan , Ilomantsiin tai jonnekkin sinne.

Kävin töissä perjantaina moikkaamassa muita ja hakemassa yhtä ja toista mitä olin unohtanut.  Mukava juttu kun kaikki tulivat moikkaamaan ja toivottelemaan hyvää loman jatkoa ja ilmoittamaan että elokuussa sitten on se kauan kaivattu Petanque-ilta Harestuassa. Siitä on tullut sellainen henkilökunnan traditio uuden työvuoden alkajaisiksi. Olin pistänyt päivämääriksi kolme vaihtoehtoa ja yli puolet porukasta oli ruksannut kaikki vaihtoehdot . Semere on jo lähtenyt kuuden viikon lomalle kotimaahansa Eritreaan joten hän ei tietty ollut ruksannut mitään.  Tulee kyllä varmasti jos saa lapsenpiian joksikin ehtooksi.
Mitähän se nyt keksii.  Pistän tähän muistona pikkujoulusta Semeren joulujuoman ohjeen.

Semeren Jouluglögi

Puolen litran mittalasiin lorautellaan:
- Viskiä (loraus)
- Votkaa (loraus)
-Valkoviiniä (runsas desilitra)
- Gammel Dansk'ia (loraus)
- Punaviiniä (loraus tuomaan väriä)
- Mansikkalikööriä (loraus)
- Suolapähkinöitä noin ruokalusikallinen.
- Rusinoita saman verran
- katkarapuja puolen tusinaa (kuorittuja)
- Giniä (täytetään sillä mittalasi tarkalleen 0,5 litran merkkiin)
- Koristeeksi puolen savukkeen tuhka pintaan.

  Juodaan kakistelematta kolmella ryypyllä.

Vaikuttaa kovin pätevältä ja tyrnältä tämä Semeren Jouluglögi.  En ehtinyt maistamaan.

Odottelen siis mielenkiinnolla elokuista petanqueiltaa täällä meillä . Semerelle olen suositellut urheilulajista johtuen Petanqueglögin pohjaksi Calvadosia.
-